Bijpraten met Dickies skater Allysha Le

VERHALEN | 20.04.2020

In een door mannen gedomineerde sport is Allysha een bron van inspiratie voor vrouwelijke skateboarders overal ter wereld.

We spraken met Allysha om over haar kennismaking met het skateboarden en haar skate-carrière te praten en om advies te vragen over hoe je met skateboarden kunt beginnen.

 “Je richten op het plezier en vooruitgang boeken is één van de beste beloningen van het skaten” - Allysha Le

Hoewel ze nog maar 23 is, wordt Allysha Le toch al als skateboardveteraan gezien. Ze raakte op de jonge leeftijd van 7 jaar verslaafd aan skaten en deed op 12-jarige leeftijd mee aan haar eerste X Games. Ze komt uit Californië (VS), maar haar skateboardcarrière heeft haar over de hele wereld gebracht waar ze mee heeft gedaan aan een aantal van 's werelds meest prestigieuze skateboardcompetities, waaronder de Dew Tour, de Vans Park Series en de Vert Attack.


Wanneer ben je met skaten begonnen en waarom?

Ik ben rond 2003 met skateboarden begonnen. Een aantal familieleden reden rond op een oud skateboard bij het appartement waar ik woonde. Ik vond het er heel tof uitzien en vroeg voor mijn eerstvolgende verjaardag een skateboard.

Allysha Le Lien Air

 

Wat zijn je beste tips voor iemand die wil beginnen met skaten of wil leren skateboarden?

Wees niet bang om naar buiten te gaan. Ik ben me ervan bewust dat skateboarden in het openbaar of in de buurt van een groep mensen intimiderend kan zijn, maar je richten op het plezier en vooruitgang boeken, is één van de beste beloningen van het skaten, en uiteindelijk kunnen die mensen waar je niet mee durfde te praten/skaten je vrienden worden. Daarnaast, verwacht te vallen.

 

Is er iets dat je zou willen zeggen tegen een jonge Allysha toen ze begon met skaten?

Ik zou tegen mezelf zeggen dat ik alles moest skaten en me niet alleen maar concentreren op de dingen die tijdens wedstrijden van je worden verwacht. Tegenwoordig zou ik willen dat ik een meer veelzijdige skater was (dat ik ook in het park, op straat, in de bowl/vert kon skaten), maar we zullen maar zeggen dat het nooit te laat is om te leren.

 

Wie zijn je favoriete skaters?

Al mijn vrienden en te veel andere skaters om op te noemen! Ik kan er echt van genieten om te kijken naar Peter Hewitt, Mike Frazier, Jimmy Wilkins, Sam Beckett, Max Schaaf en Ronnie Sandoval, om er maar een paar te noemen.

 

Van jongs af aan heb je al meegedaan aan een aantal van 's werelds grootste skatewedstrijden, hoe ben je daarin terechtgekomen?

Het begon met de vraag aan mijn moeder of ik aan lokale wedstrijden mee mocht gaan doen en op een bepaald moment was ik ook op de hoogte van andere evenementen in Californië, een aantal ervan zelfs buiten de staat. Als mijn ouders het zich konden veroorloven om iets verder van huis met me naar een wedstrijd te gaan, vond ik dat iedere keer zo gaaf.

Toen ik een jaar of 11 was, ontmoette ik Tony Magnusson. Hij is een professionele skateboarder die me sponsorde voor de schoenen van Osiris en me een beetje de weg heeft gewezen toen ik nog jong was. Ik heb veel geleerd door met hem samen te skaten en hij was een van de eerste mensen die me echt pushte om mee te doen aan de grotere evenementen. Hij is degene die me vertelde over de Combi Pool Party, de X Games en de Dew Tour. Ik kreeg veel meer plezier in het skaten in vert ramps na mijn ontmoeting met hem. Door hem werd ik uitgenodigd voor mijn eerste X Games.

Allysha Le FS Smith Grind

 

Hoe bevalt het om voor Dickies te skaten?

Ik sta er volledig achter. Skaten voor Dickies is echt geweldig. Ik geniet van het skaten en rondhangen met alle mensen van het team en het is supergaaf om de mogelijkheid te hebben om met hen op reis te gaan. Ik hou van mijn Dickies-fam.

Ik denk dat ik bovendien geen betere teammanager zou kunnen wensen, shoutout naar Joe (Monteleone). Hij zorgt er altijd voor dat iedereen tevreden, gezond en voorzien is van kleding. Shoutout ook naar iedereen op het hoofdkantoor, dank jullie wel.

Allysha Le Method Air

 

Wat ga je in de toekomst doen?

Op dit moment wil ik gezond en gelukkig blijven tijdens deze lockdownperiode. Ik ga skatevideo's kijken en particuliere skateboardramps bezoeken (waar niet veel mensen zijn en ik op veilige afstand kan blijven van de weinige mensen die er wel zijn), mocht ik die kans krijgen. Daarnaast veel lezen en proberen mijn hersenen en lichaam zoveel mogelijk actief te houden.

Daarna komen hopelijk de datums voor wedstrijden en skatereizen weer op gang en kunnen we terug naar het normale schema. Ik blijf proberen om deel te nemen aan de evenementen waar ik aan wíl deelnemen en blijf bezig met het opnemen van een videoparts.


Als je meer van Allysha wilt horen, bekijk dan haar Behind The Board-interview hieronder.

 

*Verplicht Veld
Uw interesses
Naar boven