TOT 50% KORTING :  HEREN  |  DAMES

Bijpraten met Dickies skater Tom Knox

VERHALEN | 28.04.2020

In de skateboardwereld behoeft Tom Knox geen introductie. Op 29-jarige leeftijd heeft hij de meeste van de  belangrijkste skateboard-mijlpalen bereikt: meerdere gevierde video-delen, pro boards van Isle Skateboards, een pro-schoen van New Balance en recentelijk op de omslag van Thrasher Magazine, een publicatie die binnen de scene bekend staat als de skatebijbel. Terwijl veel skaters in de verleiding kunnen komen om terug te kijken op hun prestaties en te vertragen, lijkt dit succes hem alleen maar meer te hebben gemotiveerd. Tom is geboren en getogen in Londen en woont er nog steeds met zijn vrouw en twee jonge dochters. Het is moeilijk om over Knox te praten zonder de snelheid van zijn voeten te noemen. Hij staat erom bekend dat hij de snelste voeten heeft, en hij heeft het ongelooflijke vermogen
om meerdere moeilijke skatetrucs direct na elkaar te doen.

We hebben bijgepraat met Tom om inzicht te krijgen in zijn leven, en om te zien of hij gelooft dat het mogelijk is om je voetensnelheid te verbeteren vanuit het comfort van je huis.


Wanneer ben je begonnen met skaten, en waarom?

Ik ben begonnen met skaten toen ik ongeveer 11 jaar oud was. Mijn oudste broer was begonnen dus ik en mijn andere broers deden gewoon wat hij deed.

 

Hoe was het om van jongs af aan in Londen op te groeien en te skaten?

Het was geweldig. Ik ging met mijn broer en zijn maten mee naar het centrum, wat als kind zo'n geweldige ervaring was. Ik kocht een reiskaartje, had wat geld over voor patat, en ik bleef gewoon de hele dag buiten. Naarmate ik ouder werd ging ik skaten en filmen wanneer ik maar kon. Londen voelde als onze stad in het weekend, we konden gewoon rondhangen en doen wat we wilden. Het is een heel andere stad nu, door de hoeveelheid toeristen en de veiligheid is alles erg veranderd en is het een stuk moeilijker om je vrij te voelen.

Tom Knox feeble over skatestoppers in Londen

 

Je was betrokken bij de Dickies Life x Long Live Southbank samenwerking die geld inzamelde voor de restauratie van de iconische skateplek, hoe belangrijk vind je Southbank voor de Londense scene en het skaten in Londen?

Het is een erg belangrijke plek. Vooral voor mensen die niet per se een goed lokaal park of een goede scene hebben; ze kunnen naar Southbank reizen en hun eigen plek creëren. Veel echt getalenteerde mensen zijn daar opgegroeid. Het voelt een beetje als een dierentuin met alle toeristen die kijken, maar ik vind het leuk om daar te skaten, zeker nu ze het hebben geopend kun je in de achterste hoek blijven staan en dat is leuk.

Tom Knox BS lipslide in Southbank terwijl hij de limited-edition Dickies Life x Long Live Southbank dubbele knie werkbroek draagt

 

 

 

Wie waren je vroege skate-invloeden?

Ik denk dat ik als kind Tony Hawk speelde, naar Jackass keek en zo. Toen ik wat ouder werd, begon ik video's te kijken en vond ik veel inspiratie, vooral binnen de Britse skatescene. Ik vond het leuk om video's te kijken waarvan ik het skaten kon nabootsen. Zo kon ik iets als de Portraits of Lost and Found bekijken,  de plek die ik in de video zag tegenkomen, en het skaten.

Tom Knox FS blunt in Londen

 

Wat zijn je favoriete videodelen?

Ik heb altijd de klassiekers waar ik als kind van hield en die ik vandaag de dag nog steeds bekijk, zoals Jensen in Lost and Found, Jake Johnson in Mindfield, en Rowley in Sorry. Nieuwe video's lijken me echter niet op dezelfde manier vast te houden; het is allemaal te verzadigd, waardoor zelfs als iets goed is, het gewoon langs je heen kan gaan. Onlangs heb ik het Bobby Dekeyzer Quasi deel  een paar keer bekeken, wat zeldzaam is. Meestal kijk ik één keer naar dingen. Maar iets aan dat deel voelde echt goed aan, waardoor ik naar buiten wilde gaan en wilde gaan skaten, en dat is wat video's zouden moeten doen.

 

Je hebt twee jonge dochters, hoe is het om een pro-skater en een vader te zijn?

Het is zeker een uitdaging, maar mijn vrouw is een schat en helpt veel. Het moeilijkste deel is als ik op reis ben, maar als ik in Londen ben heb ik een goede routine, breng ik leuke tijd door met de kinderen en ga ik ook veel skaten.

 

Je hebt onlangs de omslag van Thrasher gehaald. Hoe voelt dat?

Voelt heerlijk. Het is niet iets waarvan ik ooit had verwacht dat het zou gebeuren, dus ik ben erg blij dat het gebeurd is.

 

Hoe is het om voor Dickies te skaten?

Het is geweldig, iedereen die erbij betrokken is, Joe (Monteleone) en het hele team zijn een plezier om mee te skaten en te reizen. Ik heb wat dingen gepland voor dit jaar, dus ik heb zin om weer met iedereen op missie te gaan.

 

Wat zijn je favoriete Dickies-broeken om in te skaten en waarom?

De New York Combat broek. Ze zijn goed voor de winter, houden je warm, en er is niets waar ik meer van houd dan een paar broekzakken. Ook alle flexbroeken. Ik houd echt van dat materiaal, het voelt erg comfortabel.

 

Je staat bekend om je snelle voetenwerk, hoe heb je zulke snelle voeten gekregen?

Haha, ik weet het niet zeker. Omdat ik opgroeide in een oude stad waren de plekken erg interessant, maar ze konden ook lastig zijn. Dus, als ik een plek vond die fatsoenlijk was, probeerde ik uit te zoeken hoe ik het kon skaten, zelfs als er wat uitdagingen waren. Dus misschien begon ik daardoor snel voetenwerk te krijgen, ik probeerde gewoon om mijn omgeving heen te werken.

 

Is er iets dat je thuis kunt doen om je voetensnelheid te verbeteren?

Koop een evenwichtsbord of wiebelkussen, versterk die enkels terwijl je TV kijkt.

 

Wat ben je van plan de komende tijd?

Ik heb gewerkt aan een deel, dus hopelijk is dat snel klaar. Ik ben mijn tuin aan het voorbereiden voor het warme weer. Ik kan maar beter weer aan de slag gaan daarmee, nu ik erover nadenk.


Als je meer van Tom wilt horen, bekijk dan zijn “Behind The Board” interview hieronder.


DICKIES     WORKWEAR SINCE 1922     FORT WORTH TEXAS U.S.A.

DICKIES     WORKWEAR SINCE 1922     FORT WORTH TEXAS U.S.A.

DICKIES     WORKWEAR SINCE 1922     FORT WORTH TEXAS U.S.A.

DICKIES     WORKWEAR SINCE 1922     FORT WORTH TEXAS U.S.A.

DICKIES     WORKWEAR SINCE 1922     FORT WORTH TEXAS U.S.A.

DICKIES     WORKWEAR SINCE 1922     FORT WORTH TEXAS U.S.A.

DICKIES     WORKWEAR SINCE 1922     FORT WORTH TEXAS U.S.A.

DICKIES     WORKWEAR SINCE 1922     FORT WORTH TEXAS U.S.A.

Naar boven