FREE CONTACTLESS DELIVERY
60 DAYS FREE RETURNS
FREE CONTACTLESS DELIVERY
60 DAYS FREE RETURNS
15% KORTING OP BESTELLINGEN VAN MEER DAN 100€
FREE CONTACTLESS DELIVERY
60 DAYS FREE RETURNS
TOT 50% KORTING OP OUTLET
FREE EXPRESS ON ORDERS +85€
FREE CONTACTLESS DELIVERY
60 DAYS FREE RETURNS
FREE EXPRESS ON ORDERS +85€
FREE CONTACTLESS DELIVERY
60 DAYS FREE RETURNS
FREE EXPRESS ON ORDERS +85€
FREE CONTACTLESS DELIVERY
60 DAYS FREE RETURNS

LAATSTE KANS VOOR BLACK FRIDAY AANBIEDINGEN. KLIK HIER OM NU TE WINKELEN!

KIES VOOR EXPRESS LEVERING (GRATIS BOVEN €75) OM UW BESTELLING VOOR KERST TE ONTVANGEN

EINDE SEIZOENSVERKOOP IS BEGONNEN, KLIK HIER OM NU TE WINKELEN!

Skate Tour In Italië gesteund door Dickies

SKATE | 23.10.2020

Onze Italiaanse flowriders waren van plan om dit jaar een skate trip te maken, maar vanwege de Covid-19 lockdown maatregelen werd het plan uitgesteld. Gelukkig leek in september de situatie wat te verbeteren en werd het toch mogelijk om met een deel van het team samen te komen aan de noordwestkust van Italië. Sergio “Giorse” ReinhardtIndro MartinenghiAndrea CalgaroRiccardo ManganelliSamuel MusicTommy Cova en Daniele Martelli bezochten enkele van de meest opvallende skate plekken aan de noord-Italiaanse kust tijdens een driedaagse skate trip tegen het eind van deze wat vreemde zomer. Lees verder en bekijk het volledige videoverslag waarin ze gevolgd worden tijdens dit epische avontuur dwars door de Italiaanse Rivièra gezien door de lens van André Lucat en Silvio Otonello.

Eerste stop, Tower Genova

De crew vertrok ‘s morgens vroeg op een zonnige vrijdag vanuit Milaan naar Genua, de hoofdstad van Ligurië. De eerste stop was het moderne en luxueuze Tower Genova Hotel in de buurt van het vliegveld met als entree een dubbele trap met schuine wanden (waarop nog nooit was geskate). Overal liep bewakingspersoneel, hingen beveiligingscamera’s en passeerden politieauto’s… maar de plek was te verleidelijk voor de jongens, dus vroegen ze aan de hotelmanager of ze daar even mochten skaten en filmen. Verrassend genoeg gaf hij groen licht. Twee uur lang heeft de crew daar letterlijk geknetterd. Vooral  Tommy (Cova) ging ervoor; zijn skateboard en bril raakten kapot en hij kreeg enkele harde klappen te verduren in een heuse battle. Maar de voldoening die het gaf om uiteindelijk de truc te beheersen was het voor hem meer dan waard. 

De crew verkent de plek en kijkt hoe ze die kunnen tackelen.

Zweet, bloed en een lach nadat de trick gelukt is.

 

Tweede stop, China banks en houten golven

Daarna vertrokken de jongens naar de Artist Arena in Genua Pegli waar ze wat bluntslides maakten op een populaire chinabank.

Indro maakt een nose blunt slide op de bank.

Giorse, maakt een alley-oop ollie in een houten golf.

 

Niet ver daarvandaan in een buurtspeeltuin bij Genova Voltri, maakten twee houten “golven” het moeilijk om te skaten omdat er geen aanloop naar snelheid was... Maar dat was geen probleem voor Sergio “Giorse”, die er in het licht van de ondergaande zon toch in slaagde om een FS alley-oop te maken. De middag was voorbij; de crew was toe aan een biertje.

 

Derde stop, de Wild Bowl

Zaterdagochtend ontwaakte het team op hun hoofdkwartier: de Wild Bowl, een zelfgemaakte bowl middenin een regionaal natuurreservaat, 18 km van de Ligurische kust. Deze unieke bowl is gemaakt van de resten van een oude compostbak en past perfect bij de lokale geschiedenis en in het landschap. Moeilijke overgangen met een behoorlijk platte bodem en een steile wand...niet geschikt voor elke skater, maar juist daarom was de crew er enthousiast over! ‘s Ochtends natuurlijk eerst samen koffie drinken, een korte opwarming en daarna aan de slag voor een bowl sessie.

Opwarmen aan de rand van de bowl.

Manganelli, eggplant.

 

Uit de bossen van het Ligurische achterland werd vroeger cellulose gewonnen die nodig was voor de productie van Celluloid: een revolutie op het gebied van fotografie en die de ontwikkeling van de Italiaanse film mogelijk maakte. De plaats is volledig ongerept, omgeven door loofbossen en doordrenkt met kristalheldere beekjes. Hier speelde de crew gitaar, schoot op potten, ontspande aan de kant van de rivier, stookte een vuurtje en was urenlang in de bowl aan het skaten. 

Andrea maakt een long bs smith op de loveseat.

Indro gaat los op de bowl met een fs blunt.

Manga en Martinelli aan het schieten op potten.

Het team aan het chillen bij de rivier.

 

Vierde stop, de straten van Savona

Aan het eind van de middag verkende het team de straten van het historische centrum van Savona waar Giorse een nieuwe bakstenen bank zag met in het midden een lantaarnpaal. Bekend om zijn all-terrain skills en zijn vermogen om op de meest onwaarschijnlijke plekken te skaten, lukte het hem om de paal te ontwijken en na een paar pogingen een bomb tail drop uit te voeren.

Sergio Reinhardt, tail bomb drop

 

De zon ging onder en het begon al donker te worden, maar Indro wilde nog een rockslide maken op een muurtje dicht bij een bouwterrein in de buurt van de haven. Het betonnen muurtje was behoorlijk steil en het terrein eromheen was nogal ruw. Camera klaar, LED-lampjes aan en na een paar pogingen lukt het Indro.

Indro maakt een rockslide transfer op het muurtje.

 

Het einde van de reis

Helemaal kapot na drie dagen non-stop in beweging te zijn, werd het tijd voor een welverdiende ontspanning; lekker zwemmen in het kristalheldere water van de Ligurische Zee. Een perfecte afsluiting van deze reis waarbij de crew besefte hoe belangrijk het is om momenten als deze met je vrienden te delen en nooit de essentie van skateboarden uit het oog te verliezen: plezier, zelfexpressie en vrijheid. Dat is de ware skate spirit! De wereld ligt aan je voeten, dus pak je board, bel je vrienden en ga skaten. Maar bekijk eerst de video en laat je inspireren door deze Italiaanse skate helden:

 

CREDITS

Tekst: Giovanni Matteo Emiliani

Skaters: Sergio “Giorse” ReinhardtIndro MartinenghiAndrea CalgaroRiccardo ManganelliSamuel MusicTommy Cova en Daniele Martelli

Video: Silvio Ottonello

Fotografie: Andre Lucat 

Muziek: “Fire, then nothing”   - Da Sein

“Make you cry”  - Conditional

Acceler8”  - Deaf Election


SHOP ONZE SKATERS’ MEEST GELIEFDE PRODUCTEN

 1. Porterdale T-shirt met Korte Mouwen
  Porterdale T-shirt met Korte Mouwen
  23,20 € 29,00 €
  Sale
  -20%
 2. 873 Slim Straight Werkbroek
  873 Slim Straight Werkbroek
  59,00 €
 3. 872 Slim Fit Werkbroek
  872 Slim Fit Werkbroek
  59,00 €
 4. ,,,
  874 Original Werkbroek
  59,00 €
 5. 874 Original Werkbroek
  874 Original Werkbroek
  59,00 €

LEES ONZE GERELATEERDE BLOGS

Waarom skaters van Dickies houden

In de jaren 90 werd Dickies populair door Julien Stranger, het Anti-Hero team en skaters uit San Francisco. Maar ook door het Zero Team/ Toy Machine Team (1996) Donny Barley, Jamie Thomas, en Adrian Lopez. Zij maakten het merk cool en door in de kleding te skaten zag de rest van de wereld dit ook…

Bijpraten met Dickies-skater Jamie Foy

Jamie Foy heeft de grenzen van het skateboarden ongetwijfeld verlegd. Hij heeft een ontelbaar aantal gevaarlijke rails en spots bedwongen met zijn gedurfde stijl en grote scala aan trucs. We praatten met Jamie over zijn eerste stappen als skateboarder, de kantelpunten in zijn carrière, memorabele skateboardtrucs, motivaties, hobby's en meer.

DICKIES     WORKWEAR SINCE 1922     FORT WORTH TEXAS U.S.A.

DICKIES     WORKWEAR SINCE 1922     FORT WORTH TEXAS U.S.A.

DICKIES     WORKWEAR SINCE 1922     FORT WORTH TEXAS U.S.A.

DICKIES     WORKWEAR SINCE 1922     FORT WORTH TEXAS U.S.A.

DICKIES     WORKWEAR SINCE 1922     FORT WORTH TEXAS U.S.A.

DICKIES     WORKWEAR SINCE 1922     FORT WORTH TEXAS U.S.A.

DICKIES     WORKWEAR SINCE 1922     FORT WORTH TEXAS U.S.A.

DICKIES     WORKWEAR SINCE 1922     FORT WORTH TEXAS U.S.A.

Naar boven