Maak kennis met Sam Mcgregor en Tom Bott, mede-oprichters van Signature Brew

MEET THE MAKERS | 27.08.2020

Bij Dickies waarderen we de kunst van werk, dus hebben we onze serie "Meet The Makers" gemaakt om inzicht te geven in de mensen die met hun creatieve geest de passie en drijfveren achter het werk willen verkennen.

Voor onze laatste Independent Makers-film bezochten we Sam en Tom, de bedenkers van Signature Brew, een opvallende brouwerij in Blackhorse Lane, Oost-Londen. We ontmoetten hen voor een rondleiding door hun ruimte, ze begeleidden ons van begin tot eind door het brouwproces en in ons gesprek namen we met hen alvast een voorproefje op de toekomst.

Ik wist toen niet zoveel over bier, behalve dat ik er een grote passie voor had, maar het was genoeg om een recept en een concept bij elkaar te krijgen en daarna is het gewoon een eigen leven gaan leiden.

Mijn naam is Sam McGregor, een van de oprichters van Signature Brew. Wij zijn een brouwerij die zich richt op het maken van bieren met muzikanten. Vroeger zat ik in een tourband, maar ik besloot om een echte baan te zoeken... ik begon in de muziekmarketing en verkocht dingen van bands aan hun fans. Daar kreeg ik een aantal grove ideeën om bieren te maken met bands.

Hallo, ik ben Tom, mede-oprichter van Signature Brew en de meer bierachtige helft van het partnerschap dat de brouwerij runt. Ik ben geboren in een brouwersfamilie in de Midlands. We hadden een middelgrote microbrouwerij die zich richtte op het brouwen van goed bier en het bieden van mooie beleveningen om daarvan te genieten. Dat zijn de twee waarden die we via Signature Brew hebben proberen uit te dragen.

 

We hadden geen brouwerij. Het enige wat we wilden doen was een paar biertjes maken met bands en ze bij optredens verkopen, zodat het geld direct naar hen zou gaan en dat is wat we hebben gedaan.

SM: Bier is een goede gelijkmaker, we houden gewoon van bier en dat vormt een goede basis voor een praatje. We hebben een bier gemaakt met "Slaven". Zij ontwierpen het label met daarop een foto van iemand die er ziek van was. Niet echt iets wat je op een bierfles zet, maar het was spannend om het uit te brengen en de reactie te zien en hoe het zou uitpakken. We lanceerden daadwerkelijk het bier op het Great Escape Festival op de pier. Ze speelden op de pier en die werd bijna gesloten. Er stond een slechte wind en het regende, maar er waren veel mensen met ons bier in de hand. Ik denk dat muziek bij bier hoort. Het spreekt gewoon voor zich. Sommige bieren hadden we niet kunnen maken zonder de samenwerking met die bands.

 

Ik ben altijd al een enorme bierfan geweest, ik was gek op de eerste Amerikaanse bieren die deze kant op kwamen toen ik begin twintig was; Sierra Nevada, Flying Dog, dat soort brouwerijen.  

TB: Ik bedoel, vanaf het eerste begin vormde samenwerking de kern van onze beweging. Het was het hele project en het voedt nog steeds de creativiteit hier. De brouwerijsector als geheel is collaboratief, we werken samen in de zin dat we samenwerken met bands, muzikanten en andere brouwerijen om te blijven leren, te blijven ontwikkelen en steeds meer spannende bieren te blijven maken. De ambachtelijke brouwerijsector is enorm collaboratief en vriendelijk, en er is een constante uitwisseling van ideeën om ervoor te zorgen dat we allemaal bier maken dat spannend is en van een kwaliteit waar de drinker voor terugkomt.

 

We hebben bieren gemaakt met Idols, Mogwai, Frank Turner... en sommige van deze gasten zijn onze vrienden geworden, wat altijd fantastisch is geweest.

TB: Het meest boeiende aan het brouwersvak is denk ik dat tastbare product waarvan je kunt zien dat anderen ervan genieten. Het is tastbaar van begin tot eind. Je neemt dus mooie grondstoffen die met zorg gekweekt en geproduceerd zijn, die verzorg je dan verder in de brouwerij; er gaan zoveel verschillende processen aan vooraf, zoveel tijd en zorg is besteed om iets te maken dat opwindend, interessant, anders en verfrissend smaakt. Er is geen einde aan de bijvoeglijke naamwoorden. Als iemand die eerste slok neemt en een bescheiden knipoog geeft, dan is dat genoeg, dat is spannend. Dat is waarvoor we maandenlang bezig zijn geweest met de ontwikkeling van dat bier. Dat is waarom we jarenlang hebben gewerkt aan de ontwikkeling van de brouwerij om de beschikking te hebben over technologie die telkens weer fantastische bieren kan maken.

Sam Mcgregor en Tom Bott

 

We hebben veel verschillende samenwerkingen gehad met bands totdat we ons realiseerden dat we onze eigen bieren moesten maken. Dus creëerden we ons eigen assortiment dat Backstage IPA, Roadie & Studio Lager omvatte en zijn van daaruit verder gegaan.

TB: We proberen de grenzen te verleggen terwijl we tegelijkertijd twee werelden bewonen. We werken samen met verschillende kunstenaars en dat hebben we de afgelopen 10 jaar gedaan. We hebben gewerkt met talloze geweldige muzikanten van over de hele wereld uit vrijwel elk genre en dat levert een zeer interessante benadering van bier op, obsessie zelfs die soms verrassend is als je ziet hoe druk ze zijn. Ze gaan er echt in op. Ze geven om het eindproduct. En als ze de handen vuil moeten maken in de brouwerij of een label voor het blikje moeten produceren, dan staan ze volledig achter het project. Ik denk dat er een soort klik is met de muziek en dat het creatief is. Beide werelden zijn creatief en voeden elkaar. En onze samenwerking met een aantal fantastische bands heeft enkele geweldige resultaten opgeleverd.

 

Het zit in ons hart en vormt de kern van alles wat we doen. Dankzij Signature Brew en de muzieklink hebben we een spannend middel in handen om goede brouwtechnieken en hoogwaardig bier te bieden aan een nieuw publiek.

TB: We hebben hier een verbazingwekkend deskundig en toegewijd brouwteam waar we dagelijks met veel plezier mee werken. We accepteren alleen de allerbeste ingrediënten van over de hele wereld om ons bier te produceren. We gebruiken de meest geavanceerde technologie om dat bier te produceren. Van het begin, bij het gebruik van de machine voor omgekeerde osmose om ons water te zuiveren zodat we - afhankelijk van het bier dat we willen produceren, het water uit Colorado of Tsjechië kunnen nabootsen - tot aan de verpakkingslijnen die van topkwaliteit zijn. We verpakken het bier alleen in blikken omdat we veel van ons bier naar muziekgelegenheden sturen. Glazen flessen werken niet zo goed in muziekgelegenheden, zeker niet als je een frontman bent. We blijven ernaar streven om het allerbeste bier te bieden.

 

Ik ben bevooroordeeld, maar ik denk dat ik de beste baan ter wereld heb. We maken een geweldig product en in het weekend zetten we de brouwapparatuur weg, bouwen we de ruimte om en organiseren we geweldige live-optredens.

TB: We zijn de laatste 10 jaar gegroeid, hebben hard gewerkt en ernaar gestreefd om als brouwerij te groeien, en dat heeft ons afgelopen zomer naar deze locatie doen verhuizen. Nu is de basis gelegd om echt op grotere schaal te doen wat we doen. Meer tijd besteden aan creativiteit, het ontwikkelen van recepten en het werken met meer bands op een meer regelmatige basis. We hebben de basis om nog verder te gaan om onze twee liefdes te verenigen, zodat we hier in de brouwerij bier en muziek samen kunnen brengen op een van de meest unieke en spannende manieren ter wereld, denk ik. We kunnen fantastische bands laten spelen in onze speciale door de vaten omgeven muziekruimte beneden. Ik denk niet dat er een betere, meer authentieke biermuziekervaring bestaat.


*Verplicht Veld
Uw interesses
Naar boven