WINTERUITVERKOOP KORTINGEN TOT 50% - SHOP NU

Introducing Dickies Skateboarding

Maak kennis met Dickies Skateboarding

GEMEENSCHAP | 01.06.2021

De skateboardwereld heeft een historische band met Dickies, met referenties van skaters die Dickies al sinds de jaren 80 dragen. De liefde van skateboarders voor Dickies is in zo’n 40 jaar organisch gegroeid. Daarom vonden we het hoog tijd dat we een specifieke Dickies Skateboarding-merkdivisie lanceerden om de cultuur te vieren waar we zoveel aan te danken hebben.

In de zomermaanden komen er verschillende nieuwe producten op de markt, en we kunnen niet wachten om die aan jou te laten zien. Onder andere onze skateboarding-collectie en pro-collecties voor twee van onze geweldige teamrijders, Jamie Foy en Frankie Villani. Goed gedaan allebei, grondig verdiend!

De skateboard-divisie van Dickies bevat handige technische innovaties die je helpen de onvermijdelijke klappen op te vangen die je tijdens het skaten te verduren krijgt, zonder dat dit ten koste gaat van de klassieke Dickies-look. Onze kenmerkende FLEX- en Temp-iQ-materialen zijn overal in de skateboard-divisie van Dickies te vinden, ook in onze 874 Flex Work Pant. FLEX is een technische stof met een verbeterde pasvorm en beweeglijkheid, terwijl de Temp i-Q-technologie koele lucht in het garen vasthoudt, naast je huid, waardoor je afkoelt en zweet wordt afgevoerd, slim spul dus!

Ter gelegenheid van deze gedenkwaardige gebeurtenis spraken we met Joe Monteleone, manager van Dickies’ skateboardteam en de man achter de nieuwe Dickies Skateboarding-merkdivisie.

Hey Joe, bedankt dat je de tijd hebt genomen om met ons te praten. Kun je ons iets over jezelf vertellen en wat je bij Dickies doet?

Ja, bedankt dat ik mocht komen praten. Ik ben Joe Monteleone. Ik bekleed momenteel de meeste functies bij Dickies Skateboarding. Dus als brandmanager, teammanager, cinematograaf, Ik doe de product seeding, ik werk met de marketing teams en adverteerders en coördineer onze shoots met onze fotograaf en ons skate team. Ik werk ook samen met verkoop en merchandising om ervoor te zorgen dat onze kleding on point is. Alles wat met Dickies skateboarding te maken heeft, komt op mijn bureau terecht, en dit gebeurt allemaal vanuit mijn appartement.

Dickies’ skate team manager, Joe Monteleone.

 

Waarom denk je dat Dickies zo’n grote favoriet is bij skaters?

Ik denk dat het met een paar dingen te maken heeft. Maar Dickies maakt vooral duurzame broeken die heel redelijk geprijsd zijn. Ze zijn helemaal niet duur en gaan heel lang mee. Ze zien er altijd goed uit. Het is in wezen een uniform, zonder een uniform te zijn. In de loop der jaren heeft ieders favoriete skater ze gedragen, dus dat helpt, tientallen jaren goede naamsbekendheid achter de hand hebben zonder dat je het hoeft te proberen.

 

Zoals je zegt, Dickies heeft al zo’n lange en rijke geschiedenis in skateboarden, waarom zou je nu een specifieke skateboard-collectie maken?

Ik dacht dat het te laat was, om eerlijk te zijn. Ik denk dat het een coole oproep aan de cultuur is en hoe belangrijk het is voor het merk Dickies dat we de skaters erkennen die het merk hebben gemaakt tot wat het nu is. Ik denk dat het een bewijs is van hoe het merk denkt over skateboarden en de lange levensduur ervan, weet je, we hebben een ongelooflijk team van skaters die eraan werken en ik denk dat het een goede zaak is om hun harde werk te erkennen. Ik ben er trots op dat het zover gekomen is. Het heeft lang geduurd, maar het is super cool.

Jamie Foy Backside Smith

 

Zijn er nog spannende projecten onderweg waar je iets over kunt vertellen?

Het grote nieuws is natuurlijk de lancering van Dickies Skateboarding, we filmen momenteel een promovideo die ongeveer 10 minuten zal duren, met daarin een deel met Zack Wallin en mogelijk een deel met Ronnie Sandoval.

We zijn ook een deel aan het filmen voor Jamie Foy’s collectie. Ik ben op dit moment in Miami, waar Jaimie bezig is met het afmaken van een videogedeelte dat hij in drie weken tijd heeft opgenomen, wat, als je iets weet over het filmen van skateboarden, behoorlijk krankzinnig is.

In Juli worden er drie nieuwe teamrijders aangekondigd, dat wordt ook erg leuk en speciaal, ik zou willen dat ik meer kon vertellen, maar dat kan helaas niet.

Frankie Villani’s collectie komt later dit jaar uit, dus hij zal ook aan een videoproject werken, dat gelijktijdig met de lancering zal uitkomen. Dus, het worden een paar drukke maar spannende maanden.

Ronnie Sandoval Wallie.

  1. Lisbon Backpack by Dickieslife - view 1
    Gerecycleerde Materialen
    Lisbon Rugzak
    55,00 €
  2. Albertville Baseball Cap Accessories by Dickieslife - view 1
    Gerecycleerde Materialen
    Albertville Baseballpet
    29,00 €
  3. Mapleton T-Shrit Skate Tops by Dickieslife - view 1
    Mapleton T-Shirt Met Korte Mouw
    27,00 €
  4. Oakport Coach Jacket Layer Up by Dickieslife - view 1
    Oakport Coach Jas
    75,00 €

READ OUR RELATED BLOGS

Why skaters love Dickies

In the 90’s Dickies were made popular by Julien Stranger and the Anti-Hero team and SF Based skaters, as well as the Zero Team/ Toy Machine Team (1996) Donny Barley, Jamie Thomas, and Adrian Lopez. They made it cool, and by skating in it, the influence started...

Read more
Italian Riviera Tour, supported by Dickies

Our Italian flow riders were planning a skate trip for a long time this last year, but due to covid-19 lockdown restrictions, the plan just never happened for obvious reasons… However, in September the situation seemed to improve a bit and we found the opportunity to reunite part of the team to hit the road around the North-West coast of Italy.

Read more
SKATE 23.10.2020
Italian Riviera Tour, supported by Dickies

Our Italian flow riders were planning a skate trip for a long time this last year, but due to covid-19 lockdown restrictions, the plan just never happened for obvious reasons… However, in September the situation seemed to improve a bit and we found the opportunity to reunite part of the team to hit the road around the North-West coast of Italy.

Read more
*Verplicht Veld
Uw interesses
Naar boven