WINTERUITVERKOOP KORTINGEN TOT 50% - SHOP NU

Catching up with Dickies’ skater Vincent Alvarez

Bijpraten met Dickies' skater Vincent Alvarez

VERHALEN| 05.07.2022

Vincent Alvarez skatet hard en snel en verovert alles wat op zijn weg komt; straten en alles daaromheen. Het is allemaal oké wat Vincent betreft. Zijn video's laten onmogelijke skate-plekken zien die hij zelf heeft gerepareerd of gebouwd; hij is een echte werker.

Ondanks zijn overduidelijke talent en liefde voor het skaten, blijft Vincent buitengewoon relaxed en charismatisch.

Wij vinden hem geweldig! We zijn ongelooflijk enthousiast om binnenkort zijn eigen collectie uit te kunnen brengen. Houd deze ruimte in de gaten!

Wij namen de tijd voor een langverwacht gesprek met de man zelf. Lees verder voor meer info.

Ha Vincent, dankjewel dat je de tijd hebt genomen om bij te praten. Laten we teruggaan naar het begin; wanneer begon je met skaten en waarom?

Hallo. Ik begon met skaten toen ik een jaar of 9 was, ongeveer rond 1997. Een van de belangrijkste dingen die me aantrok in het skateboarden, waren de grenzeloze groei- en stijlmogelijkheden. Al mijn vrienden hadden hun eigen trukendoos en stijl en dat zag ik in die tijd bij geen enkele andere sport of activiteit. Ik had dat nog nooit eerder gezien en voelde me er meteen toe aangetrokken. Toen ik het skaten eenmaal onder de knie had, wilde ik niet meer stoppen.

Hoe ben je aan de bijnaam 'King of LA' gekomen?

In 2007 hield DC Shoes een wedstrijd van een maand lang op verschillende schoolpleinen in de omgeving van Los Angeles die ze 'King of LA' noemden. Ik hou niet zo van wedstrijden, maar het belangrijkste van deze specifieke wedstrijd was, dat je geen sponsor nodig had en dat het geen eenmalige run was. Daardoor lag er minder druk op het maken van tricks. Wij kregen de mogelijkheid om verschillende tricks uit te proberen die je normaal niet in wedstrijden ziet. Het was ook een pluspunt dat ik met het openbaar vervoer naar de evenementen kon gaan. Ik heb van al die aspecten gebruik gemaakt, plezier gehad en wat tricks gedaan. Nadat alle scores waren opgeteld, bleek ik uiteindelijk de winnaar te zijn. Ik zie het niet als mijn bijnaam; ik denk eerder dat het een titel is waar sommige mensen mij mee associëren.

Gefeliciteerd met je Dickies' Pro-collectie! Wat betekent het voor jou om deel uit te maken van ons team en je eigen collectie te hebben?

Het lijkt surrealistisch omdat ik al Dickies droeg voordat er een skateboard-lijn was. Ik voel me ook vereerd dat ik er vanaf het begin nog steeds deel van uit maak; dat bewijst voor mij wat je met hard werken en toewijding kunt bereiken. Toen ik voor het eerst Dickies droeg, was ik niet van plan om ooit mijn eigen collectie te krijgen. Het enige wat ik wilde doen, was skaten. Toen ik opgroeide, werd me verteld dat, als je gefocust blijft en jezelf omringt met de juiste mensen, alle goede dingen op hun plaats zullen vallen. Dat is wat Dickies voor mij betekent.

Wat is je favoriete kledingstuk van de collectie?

Ik hou vooral van de olijfgroene spijkerbroek. Ik droeg die gekleurde broeken al tijdens het skaten toen ik opgroeide, en om er nu een te hebben met mijn naam erop, is ongelooflijk. Hij past goed en zit gelijk goed zodra ik hem aantrek. Ik vind het grafische T-shirt ook erg leuk omdat het is geïnspireerd op een muurschildering uit de buurt waar ik ben opgegroeid. Ik keek elke dag naar die muurschildering en vroeg me dan af wat ik later worden zou. De muurschildering bestaat nog steeds. Dat ik nog steeds skateboard en in staat ben om mezelf en mijn familie ervan te onderhouden, valt niet te verklaren.

Je zit al 10 jaar in het Dickies' skateteam en hebt vast veel meegemaakt in die tijd. Welke momenten zijn jou het meest bijgebleven?

Er zijn er te veel om op te noemen. Eén keer stopten we midden in de nacht aan de kant van de snelweg om route 1 te gebruiken en stapte ik bovenop een mierenhoop. Ik merkte het pas toen we weer begonnen te rijden, en ineens werd ik een letterlijke draaikont. Ze zaten overal! Ik rende meteen het busje uit naar het midden van de snelweg en trok al mijn kleren uit, op mijn ondergoed na. Ik schaamde me zo voor de rest van het team. Een ander moment dat nu bij me opkomt, was toen we in Boston een Zumiez-wedstrijd aan het jureren waren en de omroeper plotseling vertelde dat het mijn verjaardag was en iedereen 'happy birthday' voor me begon te zingen; ongetwijfeld het grootste aantal mensen dat ooit 'happy birthday' voor me gezongen heeft. Ik schaamde me diep maar was ook dankbaar. Nu komt er nog meer bij me naar boven. Ja, er zijn zo veel momenten geweest.

Je staat erom bekend om op onbekende plekken te skaten die nog geheim zijn; hoe vind je die?

Ik probeer altijd het verkeer op de snelweg te vermijden, en kies liever schilderachtige routes. Op die routes kom ik plekken tegen die de meesten niet zullen zien omdat zij zo gewend zijn om google maps en de snelweg te volgen. Ik vind het niet erg om de tijd te nemen om naar een plek toe te rijden en als ik dat doe...kom ik de meest onverwachte plekken tegen. Ik geniet er ook echt van om op plekken te skaten die je niet elke dag tegenkomt. Dat is een van de belangrijkste redenen waarom ik ben begonnen met skateboarden, en als ik daardoor geïnspireerd ben geraakt, inspireer ik daarmee misschien ook andere skaters. Ik maak ook altijd foto's van alles wat ik zie en check daarna de locatie om een keer terug te gaan wanneer ik tijd heb.

Wat motiveert jou nu om te skaten?

Momenteel ben ik echt enthousiast over het opknappen en bouwen van plekken. Er gaat niets boven die eerste rit nadat de plek helemaal is opgebouwd en klaar om op te skaten. Het is zo bevredigend om nieuwe dingen uit te proberen. Ik word ook echt enthousiast over nieuwe plekken waar niemand met zijn telefoon filmt en waar ik gewoon geniet van de bijeenkomst op zich, zonder enige verslaggeving. Wanneer de camera's meteen al tevoorschijn komen voordat ik ben opgewarmd, is het vaak teleurstellend, en als er geen zijn tijdens het opwarmen, brengt het me echt terug naar een van de redenen waarom ik verliefd ben geworden op het skateboarden; het pure plezier maken met je vrienden.

Heb je nog andere hobby's naast het skaten?

Ik heb twee honden en door hen uit te laten blijf ik geweldig geïnspireerd en gelukkig. Ik geloof dat skaten bijna mijn hele leven is, want zelfs als ik niet skate, rijd ik overal naartoe om plekken te zoeken, of om gewoon te zien of ik er kan skaten. Ik geniet de laatste tijd echt van het bouwen. Ik vind het verder ook erg leuk om basgitaar te spelen en te jammen met mijn vrienden, wanneer we daar tijd voor hebben. Ik besteed ook graag tijd aan kamperen en barbecueën.

Wat is je volgende stap?

We zitten momenteel midden in een project voor mijn collectie die deze zomer uitkomt. Het is een heel leuk concept en bestaat uit het bouwen van plekken waarvan ik altijd heb gedacht dat het cool zou zijn als ze 'skatable' zouden worden gemaakt. Het is tot nu toe een geweldig proces en ik ben erg enthousiast om het eindresultaat te zien. Het is zonder twijfel het leukste "werk" dat ik tot nu toe heb gedaan. Mijn vriend Jeff heeft wat vrije tijd opgenomen van zijn baan bij de vakbond, en heeft mij geholpen. Ik heb ook veel van hem geleerd. Tegelijkertijd ben ik aan het filmen voor Dickies. Ik ben van plan om voorop te blijven lopen en wil niet echt afhankelijk zijn van reizen om beeldmateriaal te krijgen, omdat er zoveel plekken in Los Angeles zijn. Bij mij gaat kwaliteit boven kwantiteit wat mijn aandeel in deze video betreft. Ik heb altijd voor mezelf en mijn vrienden geskatet en een paar jaar geleden merkte ik dat ik me steeds meer bezighield met de commerciële kant. Onlangs heb ik de hernieuwde liefde ontdekt. Dus mijn volgende stap is die hernieuwe liefde voor mijn skateboarden en daarmee ook voor het leven.


READ OUR RELATED BLOGS

Why skaters love Dickies

In the 90’s Dickies were made popular by Julien Stranger and the Anti-Hero team and SF Based skaters, as well as the Zero Team/ Toy Machine Team (1996) Donny Barley, Jamie Thomas, and Adrian Lopez. They made it cool, and by skating in it, the influence started...

Read more
Italian Riviera Tour, supported by Dickies

Our Italian flow riders were planning a skate trip for a long time this last year, but due to covid-19 lockdown restrictions, the plan just never happened for obvious reasons… However, in September the situation seemed to improve a bit and we found the opportunity to reunite part of the team to hit the road around the North-West coast of Italy.

Read more
SKATE 23.10.2020
Italian Riviera Tour, supported by Dickies

Our Italian flow riders were planning a skate trip for a long time this last year, but due to covid-19 lockdown restrictions, the plan just never happened for obvious reasons… However, in September the situation seemed to improve a bit and we found the opportunity to reunite part of the team to hit the road around the North-West coast of Italy.

Read more
    Toon meer filters Filters
    *Verplicht Veld
    Uw interesses
    Naar boven