FREE CONTACTLESS DELIVERY
60 DAYS FREE RETURNS
FREE CONTACTLESS DELIVERY
60 DAYS FREE RETURNS
15% KORTING OP BESTELLINGEN VAN MEER DAN 100€
FREE CONTACTLESS DELIVERY
60 DAYS FREE RETURNS
TOT 50% KORTING OP OUTLET
FREE EXPRESS ON ORDERS +85€
FREE CONTACTLESS DELIVERY
60 DAYS FREE RETURNS
FREE EXPRESS ON ORDERS +85€
FREE CONTACTLESS DELIVERY
60 DAYS FREE RETURNS
FREE EXPRESS ON ORDERS +85€
FREE CONTACTLESS DELIVERY
60 DAYS FREE RETURNS

LAATSTE KANS VOOR BLACK FRIDAY AANBIEDINGEN. KLIK HIER OM NU TE WINKELEN!

KIES VOOR EXPRESS LEVERING (GRATIS BOVEN €75) OM UW BESTELLING VOOR KERST TE ONTVANGEN

EINDE SEIZOENSVERKOOP IS BEGONNEN, KLIK HIER OM NU TE WINKELEN!

10 Fantastic Tool & Garage Storage Ideas

10 Fantastische Gereedschap & Garage Opslag Ideeën

GEMEENSCHAP| 07.05.2021

Bij Dickies Workwear moedigen we onze fans altijd aan om bezig te blijven, of ze nu aan het werk zijn, in de garage of tuin aan het klussen zijn, of gewoon lekker buiten zijn! Maar nadat de klus geklaard is, zijn we er zeker van dat je gereedschap er niet meer zo netjes bij ligt.

In dat geval is het onmogelijk om je trouwe boormachine of moersleutel te vinden wanneer je die net nodig hebt! Om je te helpen met de organisatie, hebben we enkele van de handigste opbergoplossingen voor gereedschap en voor je garage op een rijtje gezet.

1. Magnetische Gereedschapshanger

Dit idee voor het opbergen van gereedschap is een geweldige manier om kleinere, lichte gereedschappen en werktuigen op te bergen en de ruimte efficiënt te benutten - je kunt gereedschap aan de muur of onder planken of kasten hangen. Met een beetje tijd en moeite maak je deze magnetische hanger zelf voor je garage of werkplaats. Alles wat je nodig hebt is een staafmagneet, een dunne plaat staal en enkele kleine houten schroeven. Om deze handige gereedschapshanger te maken, volg je deze stappen:

 • Snijd een rechthoek uit de stalen plaat om als omlijsting van de magneet te gebruiken en teken de vorm van de magneet af op het midden van de rechthoek. 
 • Leg de magneet met de magneetzijde naar beneden en trek de omtrek na, alvorens de lijnen verder te trekken tot de rand van het vel, zodat een raster van negen rechthoeken ontstaat.
 • Snijd telkens de rechthoek die in elke hoek van het raster zit weg, zodat je een langwerpige kruisvorm overhoudt met vier metalen flappen.
 • Vouw elk van deze flappen omhoog aan de zijkant van de magneet. De twee uiteinden moeten hoger zijn dan de magneet.
 • Vouw de flappen op het einde 90° naar beneden, zodat ze aan beide kanten uitsteken, op dezelfde hoogte als de bovenkant van de magneet.
 • Boor gaten in deze twee lipjes en bevestig ze met schroeven aan het door jou gekozen oppervlak
 • Veel plezier met je nieuwe organisatiesysteem voor gereedschap!

Je kunt ook magnetische strips kopen om aan de muur te bevestigen voor het organiseren van boren en soortgelijke kleine voorwerpen voor elektrisch gereedschap. Als je er een gewoonte van maakt om jouw gereedschap na gebruik onmiddellijk op te hangen, zal je niet alleen je schroevendraaier nooit meer kwijt raken, maar maak je je huis ook netter en veiliger.

 

2. Containers met labels

Dit organisatie-idee is onmisbaar voor elke vakman of doe-het-zelver. Plastic bakjes van verschillende grootte kunnen op een plank, rek of gereedschapskast worden gezet om kleinere materialen in te bewaren die anders gemakkelijk zoek kunnen raken.

Het klinkt vanzelfsprekend, maar zodra je aan eender welk doe-het-zelf project begint, ga je net het voorwerp nodig hebben dat je nergens kan vinden - dat is de wet van Murphy! Zorg er dus voor dat je eventuele problemen voorkomt door een aantal gelabelde containers klaar te zetten voordat je aan een project begint. Vergeet ook niet om de containers duidelijk labelt, zodat je je spullen gemakkelijk kunt terugvinden.

 

3. Opbergrek uit pallets

Pallets kunnen uitstekend worden hergebruikt voor het opbergen van gereedschap en zijn ideaal voor groter tuingereedschap. Til ze gewoon op hun kant en zet ze tegen een muur. Het is een super eenvoudig opslag idee dat je kan helpen om je garage op orde te houden.

De grootte van pallets maakt ze perfect voor opslag van harken, schoppen en bezems, of zelfs voor het opbergen van je sportuitrusting - keurig en overzichtelijk, op één plek. Je kan de pallets natuurlijk houden, of verf ze in een leuke kleur om een vrolijke touch te geven aan je opslagruimte. Je kunt ze zelfs een kleurcode geven naargelang de inhoud: rood voor sportuitrusting, groen voor tuingereedschap, enzovoort.

 

4. Garage gereedschap ophangen

De vloeroppervlakte is meestal vrij beperkt in een garage of werkruimte, terwijl de ruimte op de muur vaak onderbenut blijft. Maak hier gebruik van door haken, handgrepen of knijpers aan de muur te bevestigen, zodat je een deel van je gereedschap hier kwijt kunt. Deze opbergmethode heeft als bijkomend voordeel dat je een beter overzicht hebt over welk gereedschap je nodig hebt - als alles opgeborgen is in dozen of laden, vergeet je gemakkelijk wat je hebt, waardoor je vaak onnodige duplicaten koopt.

Als er kinderen in de buurt zijn kan deze handige tip je ook helpen om je gereedschap buiten het bereik van nieuwsgierige handen te houden.

 

 5. Plafond Opbergruimte

Heb je bepaalde spullen of sportuitrusting die opgeborgen moeten worden of die je maar één keer per jaar gebruikt, zoals tenten of ski's? Overweeg dan om het plafond als opbergruimte te gebruiken door er grote plastic opbergdozen in te hangen die - en dit punt is cruciaal - duidelijk gelabeld zijn met de inhoud. Deze gids van de "Family Handyman" biedt eenvoudige stap-voor-stap instructies voor het installeren van jouw nieuwe plafond opbergruimte.

Je hebt hiervoor de volgende zaken nodig:

 • Plastic opbergdozen - zoveel als je wilt!
 • Houtschroeven
 • Planken uit dennenhout
 • Multiplex platen
 • Lag schroeven en ringen

Het duurt niet langer dan een namiddag om dit keurige systeem in elkaar te zetten, en het biedt een geweldig alternatief als je te weinig plaats hebt in je kasten en rekken.

 

6. Potjes onder de werkbank

Een andere geweldige manier om schroeven, spijkers en andere kleine voorwerpen op te bergen, is ze in plastic potjes te bewaren, die je vervolgens onderaan je werkbank monteert. Een geweldige manier om al die containers te hergebruiken en uiterst handig. Het is snel en eenvoudig te installeren, en nog sneller om te vinden wat je zoekt!

Het enige wat je hoeft te doen is gaten boren in de deksels van elke pot, bepalen waar je elke pot wilt plaatsen onder je werkbank en vervolgens de deksels vastschroeven. Vul de potten met kleine schroefjes, nagels en andere voorwerpen, draai de potten in de deksels en klaar is Kees! Misschien wil je de potjes zelfs labelen om nog makkelijker te ziet wat er in elk ervan zit.

 

7. Isolatieschuim voor scherpe voorwerpen

Dit is een handige manier om schroevendraaiers, boren, moersleutels en ander gereedschap met een scherpe punt op te bergen. Zo komt veiligheid eerst op je werkplek en vermijd je eventuele ongelukken met een scherp stuk gereedschap.

Lijm een stuk schuimisolatie van een vijftal centimeter dik op triplex dat 3 centimeter breder is dan het schuim (voorzichtig - de lijm moet geschikt zijn voor schuim!) Druk het schuim op zijn plaats en laat het een paar uur drogen. Eenmaal klaar, kan je schuine gaten boren in het schuim, waarna je de constructie meteen aan je garagemuur kan ophangen. De boorgaten zijn klaar om al je gereedschap veilig bij de hand te houden. 

 

8. Bloempotten voor tuingereedschap

Als je nog wat potten van klei in huis of in de tuin hebt staan, kun je die vullen met zand en er je tuingereedschap in "planten". Het zand is sterk en dik genoeg om ze op hun plaats te houden, en in plaats van achter in de rommelschuur te liggen, blijven ze in het zicht en gemakkelijk bereikbaar.

 

9. Kleerhangers voor de tuinslang

Laat je tuinslang nooit meer in de knoop raken. Hang gewoon een kleerhanger aan je garagedeur of -muur en wikkel de slang er rond, zodat deze netjes en probleemloos afrolt.

 

10. Bouw een gereedschapskast van pegboard

Maximaliseer je ruimte door een gereedschapskast voor aan de muur te maken met een achterwand van pegboard. Zo heb je genoeg ruimte om je gereedschap op te bergen door ze in het zicht op te hangen, zodat je er gemakkelijk uit kunt nemen wat je nodig hebt - en je het nooit meer vergeet op te bergen! 

De belangrijkste benodigdheden om deze kast te bouwen zijn twee pegboards en een paar planken hout, en schroeven om alles op zijn plaats te houden. Volg dan gewoon deze stap-voor-stap instructies om jouw kast nauwkeurig in elkaar te zetten.


 1. Everyday Broek
  Everyday Broek
  34,00 €
 2. Universal Flex Damesbroek
  Universal Flex Damesbroek
  74,00 €
 3. Everyday Flex Damesbroek
  Everyday Flex Damesbroek
  37,00 €
 4. Portland Overhemd
  Portland Overhemd
  59,00 €
 5. Performance Hoodie
  Performance Hoodie
  54,00 €

READ OUR RELATED BLOGS

Why skaters love Dickies

In the 90’s Dickies were made popular by Julien Stranger and the Anti-Hero team and SF Based skaters, as well as the Zero Team/ Toy Machine Team (1996) Donny Barley, Jamie Thomas, and Adrian Lopez. They made it cool, and by skating in it, the influence started...

Read more
Italian Riviera Tour, supported by Dickies

Our Italian flow riders were planning a skate trip for a long time this last year, but due to covid-19 lockdown restrictions, the plan just never happened for obvious reasons… However, in September the situation seemed to improve a bit and we found the opportunity to reunite part of the team to hit the road around the North-West coast of Italy.

Read more
SKATE 23.10.2020
Italian Riviera Tour, supported by Dickies

Our Italian flow riders were planning a skate trip for a long time this last year, but due to covid-19 lockdown restrictions, the plan just never happened for obvious reasons… However, in September the situation seemed to improve a bit and we found the opportunity to reunite part of the team to hit the road around the North-West coast of Italy.

Read more

DICKIES     WORKWEAR SINCE 1922     FORT WORTH TEXAS U.S.A.

DICKIES     WORKWEAR SINCE 1922     FORT WORTH TEXAS U.S.A.

DICKIES     WORKWEAR SINCE 1922     FORT WORTH TEXAS U.S.A.

DICKIES     WORKWEAR SINCE 1922     FORT WORTH TEXAS U.S.A.

DICKIES     WORKWEAR SINCE 1922     FORT WORTH TEXAS U.S.A.

DICKIES     WORKWEAR SINCE 1922     FORT WORTH TEXAS U.S.A.

DICKIES     WORKWEAR SINCE 1922     FORT WORTH TEXAS U.S.A.

DICKIES     WORKWEAR SINCE 1922     FORT WORTH TEXAS U.S.A.

Naar boven