Waarom skaters van Dickies houden

GEMEENSCHAP | 06.05.2020

In de jaren 90 werd Dickies populair door Julien Stranger, het Anti-Hero team en skaters uit San Francisco. Maar ook door het Zero Team/ Toy Machine Team (1996) Donny Barley, Jamie Thomas, en Adrian Lopez. Zij maakten het merk cool en door in de kleding te skaten zag de rest van de wereld dit ook. 

Ze zijn robuust

Als je kleding voor arbeiders in fabrieken, mijnen, houtkap en werkplaatsen ontwerpt, weet je dat deze items robuust moeten zijn. Dat was het uitgangspunt van Dickies en daardoor zit stevigheid in het DNA van al onze kleding. Deze focus trokken we ook door in de service-industrie en kwam zo in onze streetwear terecht. Toen skaters Dickies-kleding begonnen te dragen in de jaren 80 en 90, wisten ze dat ze een skatebroek hadden die een val op beton, staal, baksteen en asfalt aan zou kunnen. Dat bleek een geweldige match.

Dit is de “Another Day, Another Bodega” video van Dickies. Er wordt niet veel in gesproken, maar er is veel actie voor de gedragen kleding. Kijk maar naar elke keer dat ze zich afzetten:

 

Ze zijn comfortabel

Andere vereisten bij het ontwerpen van werkkleding zijn flexibiliteit en ruimte. Of je nou een motor verwisselt of een boom omzaagt, je komt in allerlei onnatuurlijke houdingen terecht - dat kan krap zijn in gewone broeken. Weet je wie ook in allerlei onnatuurlijke houdingen terechtkomen? Skaters. Het niveau van comfort heeft de early adopter ongetwijfeld beïnvloed en het de nieuwe standaard gemaakt. Denk aan onze iconische 874-broeken - genoeg beweegruimte om te kickflippen, grinden, of de quarterpipe op je kont naar beneden te glijden.

Er wordt hier nauwelijks gegleden (crashes hebben we er natuurlijk uitgesneden), maar geniet van het talent bij de Dickies team trip naar Palm Springs.

 

Ze zien er geweldig uit

Denk je dat niemand kijkt wanneer je door het skatepark of door de stad rolt? Dacht ‘t wel. Je trekt vanzelf de aandacht wanneer je op je board staat. Je geniet er misschien zelfs wel van. Allemaal prima hoor. Voor welke reden dan ook, als je er goed uit wilt zien - als je er als een echte skater wilt uitzien - heb je de juiste gear nodig. We hebben net beschreven waarom Dickies perfect zijn om in te skaten, dus wees slim en kom lekker aanrollen in Dickies. Geniet van het moment, je hebt het verdiend.

Dale Decker houdt van Dickies – en vertelt ons waarom hij denkt dat de meeste skateboarders er net zo over denken. Het blijkt dat ‘ie een vriend heeft die hij niet overtuigd is. De tijd zal ‘m leren.

 

We zijn familie

De laatste reden waarom skaters van Dickies houden is omdat we zo verbonden zijn met de skatecultuur. We hebben onszelf nooit bij skaters opgedrongen (alsof dat ooit zou werken) - zij kozen voor ons. Nu zijn we onderdeel van het uniform. We nemen het advies van skaters serieus en maken in nauwe samenwerking onze kleding technisch en uiterlijk nog beter naar hun wensen. En nu we skateteams en evenementen over de hele wereld sponsoren, worden we echt een beetje familie. En families zorgen voor elkaar.

Hier is Chad Caruso om te laten zien dat het allemaal om persoonlijke keuzes draait. Hij houdt van sommige Dickies broeken, maar heeft een hekel aan anderen, en dat is precies waarom we een hele collectie gebouwd hebben. Er zit altijd een perfecte broek voor jou tussen - test maar.

 

Dickies in een stresstest

We hebben aan ons Italiaanse team gevraagd om te doen waar ze het beste in zijn: skateboarden. Allemaal om in een stresstest de kwaliteit en functionaliteit van de meest iconische producten van Dickies te laten zien. De locatie is het Pinbowl Indoor skatepark in Milaan (Italië), de perfecte spot om onze skate-iconen te testen: de 874 original, Double Knee, Slim Straight, Industrial pants, Horseshoe tee en andere populaire items.

Comfort, stijl en duurzaamheid zijn de belangrijkste redenen voor ons team om Dickies te kiezen. Ze willen vooral robuuste kleding, flexibel genoeg om alle tricks mee te landen, zonder op stijl in te boeten. Wil je onze producten getest zien worden door onze beste Italiaanse skaters? Check dan de video hieronder. Door skateboarders goedgekeurd!


Robuust, flexibel, mooi en verweven met skatecultuur - er zullen vast nog meer redenen zijn om Dickies te kiezen, maar hoeveel zijn er nodig? Dankzij jouw favoriete broek zit je altijd goed in jouw favoriete sport. 

Nog meer redenen nodig?

Raak geïnspireerd!


*Verplicht Veld
Uw interesses
Naar boven